divendres, 12 de març del 2010

Esquiar

L'esquíar és un esport de muntanya que consisteix en el lliscament per la neu, per mitjà de dues taules subjectes a la sola de les botes de l'esquiador mitjançant fixacions mecàniques. Aquest esport no és exclusiu d'hivern, ja que existeixen parts del món amb glaceres que permeten practicar aquest esport tot l'any, com per exemple el de Tignes, a França.
Segons va passant el temps, més persones s'han anat interessant en l'esquí ja sigui com esport o entreteniment a causa del augment d'estacions d'esquí.
L'equip bàsic que has d'utilitzar per realitzar aquest esport consta en:un parell de esquis amb les seves fixacions.Unes botes aptes per a la pràctica d'aquest esport i les quals han d'estar ajustades a les fixacions dels esquis que es van a usar en el descens.Encara que poca gent ho usa per comoditat el casc és important, ja que per molt veterà que se sigui sempre hi ha un risc d'accident. Cada vegada més gent usa el casc en aquests esports.Dos bastons d'esquiar, encara que és optatiu i no és indispensable, ja que molta gent opta per no usar-los, encara que són un element molt útil per a marcar els girs i mantenir l'equilibri, així com per a aixecar-se quan uneixo cau.
Esquiar és un esport que pot ser bastant perillos per a les persones que no sapiguin esquiar,també es un esport que el pot realitzar persones de totes les edats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada